НОВИ САД, 30. НОВЕМБАР 2018. ГОДИНЕ: Млади Херцеговци организују нову акцију добровољног давања крви

  • Млади из Удружења Срба Херцеговаца и пријатеља у Србији чије је сједиште у Новом Саду и у овој 2018. години настављају са хуманим активностима, по којима су већ годинама препознатљиви.

Бојан Миленић, члан Извршног одбора задужен за рад са младима, истиче добри сарадњу са добру сарадњу са Заводом за трансфузију крви Војводине.

– На обострано задовољство настављамо нашом шестом по реду акцијом добровољног давања крви која је заказана за 30. новембар у просторијама нашег Удружења у Новом Саду улица Радничка 49. – најављује Миленић.

Новом сусрету са земљацима из оба завичаја радује се један од организатора акције Марко Никчевић. 
– На претходним акцијама које смо организовали поред наших земљака, колега и пријатеља који тренутно живе у Новом Саду нашу акцију својим присуством подржали су даваоци крви ДДДК “Гацко“ из Гацка на челу са Мирославом Хргом Вуковићем као и даваоци крви из Билеће чије присуство заједно са Удружењем даваоца крви из Невесиња очекујемо и на овој акцији-
рекао је Никчевић .

Подсјетимо да је иза младих Херцеговаца пет врло успјешних акција давања крви које су организовали у Новом Саду и на којима су прикупили 214 доза крви. Осим тога, организовали су и 5 акција заједно са осталим Друштвима даваоца крви у Херцеговини гдје је прикупљено укупно 235 доза драгоцјене течности.

– Управо овакве и сличне хумане активности које организујемо су доказ да се и данас људи окупљају око лијепих и позитивних ствари без икаквог личног интереса. Такође, поред хуманости ми желимо да утичемо на свијест младих људи да помогну некоме, јер је то данас изузетна врлина али нажалост и све мање заступљена. Наша врата свима су отворена – поручују организатори акције.

Ово је још једна прилика да хуманост покажемо на дјелу зато позивамо све наше земљаке, посебно студенте, као и све хумане људе да нам се придруже у акцији.

Више информација о нашој акцији давања крви можете добити од координатора акције:

065 460 5227 Марко

065 9865 093 Бојан

065 442 4070 Ивана
 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар