ДА ЛИ ЋЕ И ОВА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА БИТИ РЕКОРДНА: Требиње већ распродато за првомајске празнике (ВИДЕО)

  • Телефони стално звоне. Туристи трагају за слободном собом, цјењкају се са хотелијерима. За првомајске празнике у Требињу је све одавно резервисано. Спискови гостију готови су и за остатак сезоне.

trebinje-turisti
“Од маја до септембра скоро да нема слободних капацитета. Имамо доста и групних долазака. Најчешћи гости су Грци, Турци, Србија и наравно остали гости Кореја и тако даље”, објашњава Ведрана Самарџић, Хотел “Нар”.
“Сезона би требало да буде боља него икада.Ми смо до сада, значи само до сада одбили око пет – шест хиљада туриста зато што немамо гдје да их смјестимо. Значи конкретно судећи по упитима и потражњи, конкретно нама није да недостаје спрат него буквално недостаје зграда”, открива Свјетлана Хербез, директорка Хотела “Леотар”.

Зато и не чуди што се у Требињу гради још неколико хотела. Овог љета на располагању би требало да буде 150 нових кревета. Први туристи већ су стигли.
Требињци су одавно схватили да доброг пазара нема без цјењкања. Тако се ноћење наплаћује од 10 до 100 марака у зависности од умијећа преговарача, броја ноћења и броја гостију. Стандрадног цјеновника, по свему судећи, нема.

АТВ/Ана Бокоњић Буха

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар