Хеова сезона у Премијер лиги: Нема опасности од урушавања тима

  • КК Хео сезону је завршио побједом над КК Широки 75:64, али то није помогло Билећанима да остану у Премијер лиги БиХ.

111

Текст: Јелена Радмиловић

Ова сезона за КК Хео била је изузетно тешка, што због великог броја повреда, али и због финасијске ситуације. Посебно је била скупа неодиграна утакмица у Тузли. Како је сезона одмицала тежина одузетог бода била је све већа. Од 22 утакмице Хео је имао 9 побједа.

– Мало је недостајало да наставимо игру у Премијер лиги, али одузети бод и пораз од Слободе на домаћем терену је било оно што смо најмање очекивали. И поред тешке финасијске ситуације због које не можемо да одржимо жељени ниво, опасности од урушавања клуба нема – изјавио је за СХ капитен клуба Славиша Вуковић.
У овој сезони за Хео су играли: Дарко Кастратовић, Данило Неговановић, Жељко Јовановић, Славиша Вуковић, Синиша Тепавчевић, Милош Петковић, Немања Братић, Таваски Кинг, Дејан Ивковић, Милош Фимић, Дамјан Милошевић, Александар Куљић, Слободан Савић, Никола Вујовић, Предраг Радовановић, Никола Ћапин, Дејан Фржовић и Бојан Бојовић.
– Играчи из прошле сезоне су оставили дубок траг како у клубу тако и у граду. Прије свега понашањем и људским квалитетима, а свакако и игром – каже Вуковић.

Хео није само изгубио мјесто у Премијер лиги, изгубио је и играча који је веома допринио игри клуба. Ријеч је о Данилу Неговановићу, који је појачао редове требињског Леотара у Лиги за првака. Овај 188 цм висок Лозничанин, који је играо на позицији бека , био је други стријелац Лиге 12 са просјеком од 18.8 поена по утакмици.

– Недостајаће ми Билећа и моји саиграчи. Осим на тренинзима, доста смо се дружили и приватно, тако да ћу се увек радо враћати у Билећу. Атмосферу коју праве навијачи ћу увек памтити, јер пуне трибине и подршка после доброг потеза не могу се заборавити – каже Данило Неговановић, сада играч Леотара.

Кроз цијелу сезону Хео је имао подршку својих навијача, који су током сваке утакмице попуњали дворану. Били су шести играч утакмице, а нема сумње да ће тако бити и наредне сезоне

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар