Бошњаку, Грубачићу и Ђајићу изречене мјере забране

  •  Суд БиХ одредио је мјере забране Борису Бошњаку, Миодрагу Грубачићу и Илији Ђајићу, осумњиченим за злочине против човјечности.

sud-bih1_0
Суд им је изрекао забране напуштања мјеста боравишта, путовања и издавања нових путних исправа, као и кориштење личне карте за прелаза границе БиХ, те забрану састајања са одређеним лицима.
Изречена им је обавеза повременог јављања надлежном органу, и то Бошњаку и Ђајићу свакодневно, а Грубачићу три пута седмично.
Изречене мјере забране могу трајати док за тим постоји потреба односно до другачије одлуке Суда, а контрола оправданости вршиће се свака два мјесеца.
У случају да осумњичени прекрше изречене мјере забране, може им бити одређена мјера притвора, саопштено је из Суда БиХ.
По налогу Тужилаштва БиХ, Агенција за истраге и заштиту /Сипа/ је 6. новембра на подручју Требиња и Билеће, ухапсила Миодрага Грубачића, Илију Ђајића и Бориса Бошњака због сумње да су на подручју Билеће, током 1992. године, починили кривично дјело злочина против човјечности.
Они су осумњичени за злочине почињене над жртвама бошњачке и хрватске националности, са подручја Билеће, Невесиња, Требиња, Гацка и других мјеста, њих више стотина, које су биле незаконито затворене у касарни у Билећи.
Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар