Билећанима скупља вода – дуг за струју биће поравнат за 15 година

  • На данашњем састанку представника „Електрохерцеговине“ и билећког „Водовода“, одржаном у Требињу, разговарано је о могућим начинима измирења нагомиланих дуговања овог водовода за струју и плаћања обавеза у наредном периоду.

vodovod-bileca
Директор билећког водовода Борислав Вукоје је за радиотребиње.цом рекао да је покренута иницијатива да се упути захтјев Влади РС да се отпишу камате на досадашња дуговања, те да је ХЕТ, уз сагласност Владе РС, изразио спремност да уплати аванс од 2 милиона КМ на име накнада за потпопљено земљиште у сврху производње електричне енергије.
„Овај новац би „Електрохерцеговини“ био уплаћен као репрограм дуга билећког водовода“, навео је Вукоје.
Он каже да мора доћи до корекција цијене воде у Билећи како би водовод могао да сервисира текућу потрошњу струје, о чему ће коначну ријеч дати одборници СО Билећа.
Вукоје је додао да постоји могућност, да ХЕТ интеревенише са додатних 2 милиона за санацију губитака водовода, кроз аутоматизацију рада пумпних постројења, чиме би се мјесечни трошкови овог предузећа за струју свели на око 20 хиљада КМ.
Директор „ЕлектроХерцеговине“ Владислав Владичић је рекао да ће све бити урађено у законским оквирима, а да ће репрограм дуговања за струју бити вјероватно на 15 година.
Дуговања билећког „Водовода“ за струју износе близу 7 милиона КМ.

Извор: Радио Требиње / С.П.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар