БЕЗ МАСКЕ: Краљица тврдоглавости

  • „Ако не може по мом онда никако! Колико смо пута само изговорили ову реченицу?

sizif01

Проналазите се у добро познатој фрази? Нећете то признати, гдје ћете признати да сте тврдоглави, али ево ја прва некада „краљица тврдоглавости „ признајем. Не да сам је чула неколико пута, него је и употријебила још толико пута помножено са стотину. Добро мало претјерујем мозда, са десет ето, али довољно.

Колико смо пута били сигурни у нешто или неког, прије свега вјеровали у то?

Па руку у ватру би ставили за то, не може другачије. Али то неко вријеме које, које је заправо била илузија, научи нас и лекцију. Сад зависи од људи да ли брзо уче?
Поготово је тешко ако је човјек тврдоглав и то дуго понављано „тако треба” пређе у навику. Али то наше никако живот врати некако, кад тад.

Колико је свађа само и несугласица избило због тог „ја сам у праву” Да ли си?! Али то што више понављаш почиње постепено да блиједи, док не изблиједи али тада већ буде касно…Али научиш лекцију, а оне који те промјене ставиш овако у неку пјесму, текст…али неће те промјенити они који стално то траже, већ они који ти никад не казу да се мијењаш, а итекако те промјене.

Али ако смо у праву, шта онда? Ако вријеме показе да је тврдоглавост упорност и одбрана? Е онда буде још теже, јер су нас чули, а нису слушали они који су требали, нису нам вјеровали.

И то што смо имали право док су мислили да лажемо, заболи нас.

А има и трећи слуцај, кад постоји више рјешења кад сте и ви и ваш саговориник у праву… Е онда настаје збрка, још ако ате тврдоглави. Ал што прије признамо да не може бити све како желимо, боље по нас… Како Коељо каже „Једно је мислити да је твој пут исправан, а друго да је једини”.

Аутор: Дајана Алексић
Извор: Слободна Херцеговина

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар