БЕОГРАД, 24. ЈУН 2020. ГОДИНЕ: Предавање о култу Светог Саве у Русији

  • „Православна фондација“ и Удружење „Милутин Миланковић“ у склопу узајамне сарадње у летњем периоду планирају одржавање неколико предавања.

Прво од њих је предавање „Култ Светог Саве у Русији“, које ће одржати православни публициста Ранко Гојковић, у среду, 24. јуна 2020. године, са почетком у 18 часова, у просторијама Удружења „Милутин Миланковић“ , Поп Лукина улица број 1 Б.

За Слово љубве тим поводом Ранко Гојковић је поручио: „Руски цар Иван Грозни, средином 16. века, дао је да се уради „Летописни лицевој свод“, зборник у десет томова, са преко десет хиљада страна. У овом својеврсном летопису од постања света до његових дана, велики простор у четвртом тому, посвећен је оснивачу СПЦ и духовном утемељитељу српске државе, Светом Сави. Чини ми се да и данас српско-руско пријатељство штите још увек дубоки темељи које је Свети Сава поставио, отишавши на Свету Гору са руским монасима“.
Разговор са Ранком Гојковићем, који је водила Сања Пановић, емитоваћемо у целини 24. јуна 2020. године у 13 часова, у емисији „Слово“.

Извор: Радио „Слово љубве“


Ранко Гојковић најављује предавање „Култ Светог Саве у Русији“

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар