БЕОГРАД, 7. НОВЕМБАР 2020. ГОДИНЕ: Помен херојима Невесињске бригаде у цркви Светог Саве

У календару обиљежавања значајних догађаја, Удружење Невесињаца у Београду сваке године организује служење помена погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата и евоцира успомене на велике битке које је Невесињска бригада Херцеговачког корпуса Војске Републике Српске водила о Митровдану 1992. и 1994. године.

Помен ће се служити на Митровданске задушнице, у суботу, 7. новембра 2020. године, у 10.30 часова, у цркви светог Саве на Врачару. Биће то прилика да се, уз присуство непосредних учесника тих славних битака, још једном подсјетимо дана који су златним словима уписани у историји српског народа.

Извршни одбор

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
 1. Никола Лакета Reply

  У последњем одбрамбеном – отџбинском рату на Невесињско – Мостарском ратишту од
  1992 до 1995 године покинуло је 476 српских бораца већином са простора Источне Херцеговине.
  Вјечна слава и част погинулим херојима ! ”Виле ће се грабит у вјекове да вам вјенац достојан оплету”. (Његош). Хвала удружењу Невесињаца и Херцеговаца у Београду што ће се на
  митровданске задушнице 7. новембра 2020. године окупити у цркви Св. Саве у Београду одржати помен погинулим херојима:браћи,рођацима,комшија,пријатељима и свим знаним и не знамим погинулим борцима. Централна прослава и побједе у двије митровданске побједе 1992. и 1992. и помен погинулим херојима биће у Невесињу на Митродан 8. новембра 2020. године.

 2. GP Reply

  I dok se ovih dana,
  sjecamo ratnih Mitrovdana,
  poginulih boraca,
  Republike Srpske tvoraca,
  neki su u te dane za sve pare,
  svercovali naftu i cigare.

Оставите коментар