БЕОГРАД, 17. ЈАНУАР 2020. ГОДИНЕ: Скуп подршке браћи у ЦГ на платоу испред цркве Светог Марка

  • У организацији студената Правног факултета у петак 17. јануара 2020. године у 18 часова на платоу испред цркве Светог Марка одржаће се миран протест у знак подршке браћи у Црној Гори да истрају у борби за одбрану православних светиња.

Скуп је је добио и званично подршку и благослов од Патријарха Српске Православне Цркве, Његове Светости Иринеја.

На протесту ће, према ријечима организатора, бити захтевано од српских власти да учине следеће ствари:

1. Да Република Србија иницира расправу о спорном закону о “слободи вероисповести” и положају Срба и Српске православне цркве у Црној Гори пред Саветом безбедности Уједињених нација и Саветом Европе;

2. Да се актуелни амбасадор Црне Горе у Србији, Тарзан Милошевић, прогласи персоном нон грата и да се односи две државе сведу на конзуларни ниво;

3. да се дипломатама Црне Горе откаже гостопримство и смештај у амбасадама Републике Србије у свету(њих око 40) и ускрате српски ресурси, јер само сазнање да они користе наше амбасаде, а активно делују против српског народа и Српске православне цркве је забрињавајуће.

Захтеви су прије неколико дана предати и Предсједнику Србије Александру Вучићу, и министру спољних послова Ивици Дачићу, а на скупу у петак ће присутнима бити саопштено како су они одговорили.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар