Слободна Херцеговина » У току изградња канала кроз Фатничко поље

У току изградња канала кроз Фатничко поље

  • У току је градња канала кроз Фатничко поље, између Билеће и Берковића, чиме ће бити омогућено да воде које плаве то подручје буду усмјерене у Билећко језеро, рекао је Срни директор Хидроелектране на Требишњици /ХЕТ/ Гордан Мишељић.

miseljić

Радове у вриједности од 6,8 милиона КМ финансира ХЕТ.

Канал, дужине три километра, преводиће плавне воде и без губитака их усмјеравати ка већ постојећим или планираним хидроелектранама.

„Намјена објекта је повезивање два тунела, једног између Дабарског и Фатничког поља и другог између Фатничког поља и акумулације Билећа“, појаснио је Мишељић и додао да је канал саставни дио система Горњих хоризоната.

Мишељић је додао да је један од позитивних ефеката изградње тунела и канала тај што ће Фатничко поље бити мање плављено па ће се тако створити услови за развој пољопривреде на плодним ораницама.

Захваљујући добрим производним резултатима у претходном периоду и оствареним приходима, ХЕТ упоредо ради и на реализацији других значајних пројеката у систему Горњих хоризоната. Један од њих је градња тунела и канала који ће служити за одводњавање Билећког поља.

„Након детаљних снимања постојећег стања у Билећком пољу интензивно ће почети радови на ископу тунела дужине 1.700 метара, те одводних канала који скупљају воду која се јавља у Билећком пољу“, додао је Мишељић.

Он је истакао да су сви припремни радови урађени и да се само чека да извођач уђе у посао.

Извор: Срна

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина