Освештан дворац херцеговачког краља чоколаде

  • Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије освештао је у требињском насељу Дражин До новосаграђени „дворац“ Родољуба Драшковића, предсједника пословног система „Свислајон.

dvor7

Грандиозно здање инспирисано архитектуром средњевјековног дворца посвећено је Великој Госпојини и српској краљици Јелени Анжујској, као и свим православним мајкама.

Комплекс се простире на површини од око два и по хектара, а домаћи неимари градили су га девет мјесеци.

Владика Григорије рекао је да је Драшковић добротвор и цркве и народа и да има велико срце отворено према земљацима којима помаже запошљавајући их у фабрике, које гради и отвара нова радна мјеста.

Према његовим ријечима, чинећи добро једни другима отварамо и наша срца и тада се у њих усељава Бог.

Capture

„Нека се и у овај дом усели Бог, а гдје је Бог ту је љубав и вјечност, ту су истина, правда и добро“, истакао је владика Григорије.

Драшковић каже да се вратио у крај одакле је потекао и најавио да ће и даље градити и стварати за добробит свих њих.

Он је истакао да ће ускоро бити завршена и највећа фабрику у систему Свислајон, која се гради на око 16.000 метара квадратних, поред постојеће у Требињу.

Ту ће на седам производних линија бити запослено око 350 радника.

Драшковић је поручио Херцеговцима, који су се раселили и постали успјешни пословни људи, да се врате на своја огњишта и помогну свом народу и крају да заживи.

Дворац који је освештан у поноћ на празник Велике Госпојине, обишао је већи број заинтересованих грађана Требиња.

Извор: Срна

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар