Академик Момчило Спремић добитник награде „Владимир Ћоровић“

  • Добитник награде „Владимир Ћоровић“ за животно дјело у области историографије за ову годину је Момчило Спремић, редовни професор Филозофског факултета у Београду у пензији и редовни члан Српске академије наука и уметности.

Из Општинског одбора Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ у Гацку саопштено је да је жири, који су чинили професори Драга Мастиловић, Радмило Пекић и Милош Ковић, ову одлуку донио једногласно.

„Жири је оцијенио да је академик Момчило Спремић својим вишедеценијским научним радом у области историјске науке дао драгоцјен допринос српској историографији и култури и тиме у потпуности заслужио ово високо признање“, наводи се у саопштењу.

Награда „Владимир Ћоровић“, која се додјељује за најбоље дјело из историографије у прошлој години или за животно дјело у тој области, овогодишњем добитнику Момчилу Спремићу биће уручена 18. септембра на научном скупу у Гацку.

Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар