ГОДИШЊЕ НАГРАДЕ УНЦГ: Међу лауреатима Михаило Меденица, Мишо Вујовић, Рајка Раичевић, Момчило Вуксановић…

  • Жири Удружења новинара Црне Горе одржао је данас састанак на коме је донио одлуку о додјели награда новинарима тог Удружења за 2020. годину.

Жири је једногласно донио сљедеће одлуке:

Награде за животно дјело добили су: Раде Вукићевић, дописник београдских медија из Црне Горе, Ранко Павићевић, бивши новинар Радија Црне Горе и дописник „Дана“ из Будве и Момчило Вуксановић, оснивач „Српских новина“, српске ТВ и радија.

Жири је одлучио да годишње награде за 2020. годину припадну Мишу Вујовићу, новинару „ИН4С“, Перици Ђаковићу, новинару и уреднику Нови ТВ, Иву Бајковићу, бившем новинару РТЦГ-а и бившем главном и одговорном уреднику РТВ Будва, Рајки Раичевић, уреднику политичке рубрике у „Дану“.

Награду за најбољу репортажу добио је директор Радио „Светигоре“ отац Никола Пејовић, за репортажу „Литије“.

Награда за колумну припала је колумнисти Михаилу Меденици, за колумну „Тишина“.

Награду за најбољег фоторепортера добила је Николина Ковачевић из Никшића за изложбу фотографија „Хапшење владике Јоаникија“.

Награда за најбољи сајт и блог у 2020. години припала је Ивану Милошевићу, уреднику сајта „Српска24“ и блога „Српски одговор“.

Жири УНЦГ у саставу Дражен Живковић, предсједник, Гојко Раичевић и Тихомир Бурзановић, чланови, одлуке је донио једногласно између 50 пристиглих предлога за награду.

УНЦГ је поводом 150 година новинарства у Црној Гори и 75 година Удружења донио одлуку и да прву споменицу поводом ових значајнијих јубилеја додијели проф. др Здравку Кривокапићу, који би требало да буде и предсједник Организационог одбора академије поводом 150 година новинарства.

Награде и признања биће додијељене 23. јануара, на Дан новинара Црне Горе уз поштовање епидемиолошких мјера.

Подгорица, 21. јануар Предсједник жирија

Дражен Живковић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар