ЖЕНЕ У ФОКУСУ: Богат мултикултурални програм у манастирима Епархије ЗХиП

  • Вјерни народ Херцеговине сваког викенда може да ужива у богатом мултикултуралном програму који се реализује по српским православним манастирима Епархије ЗХиП.

Детаљ са отварања изложбе Фјодора Кларића (Фотографија преузета са ФБ странице Музеја Манастира Житомислић)

Сви они који су овог љета пропустили да у Мујзеју Херцеговине у Требињу погледају изложбу хрватског фоторепортера Фјодора Феђе Кларића имали су прилику да то надомјесте прошлог викенда  у манастиру Житомислић.

Наиме, у музеју древног српског манастира у долини Неретве у недјељу, 13.новембра 2022. у 11 часова отворена је изложба фотографија под називом „Далматинке”.

Аутор фотографија је у свом обраћању рекао да Далматинке „држе кућу“ и да вјерује да ту исту улогу имају и Херцеговке којима посвећује ову изложбу која ће бити отворена до 28. новембра.

И наредног викенда у српским православним манастирима наставља се мултикултурални програм посвећен женама.

Фотографија плаката преузета са сајта Епархије ЗХиП

Тако ће у конаку Петропавловог манастира у Требињу у суботу 19. новембра са почетком од 17 часова бити одржан округли сто „Жена у изградњи заједница и заједница у изградњи жене“.

На ову тему ће говорити Елведина Казазић, координаторка Одјела за брак и породицу Муфтијства мостарског и мати Павла Ћузулан, игуманија Петропавловог манастира.

Разговор ће водити Миља Тупањанин.

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар