СЕЧАЊ, 8-9. НОВЕМБАР 2019. ГОДИНЕ: Богат програм за „Митровданске сусрете“

„Митровдански сусрети“,  које Образовно културни центар Сечањ приређује уз подршку локалне самоуправе, једна је од најзначајнијих културних манифестација у овој средини. Она је у знаку црквене славе места Сечањ, и годишњице досељавања овдашњег становништва из Херцеговине (1945). У току сусрета поред архијерејске литургије која се традиоционално приређује у Храму Св. Димитрија ти је и низ културних садржаја. почев од програма за децу, изложбе познатих академских сликара, као и  тематске изложбе из разних области, с пажњом се прате и представљања књига писаца из Србије и Републике Српске.

И окупљање  некадашњих Сечањаца сада афирмисаних стручњака из разних области из Београда, Зрењанина, Новог Сада, кроз рад „Завичајног клуба Сечањаца“. Такође посетиоци могу видети и позоришну представу.

Опредељење домаћина је да чувају и негују баштине и њене вредности одражава  која ће бити приказана кроз приредбу „У духу традиције“. Учествују фолклорни ансамбли  из Билеће и Сечња, али и познати глумци и песници, као и тамбураши и солисти са банатском песмом, хор са духовном музиком и др….
Циљ је да се кроз програм изрази разноврстан карактер шире средине у којој живимо.

 

Петак 08.11.2019.

 8:45 АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВ.ДИМИТРИЈА

11:00 Представа за децу „Лепотица и звер“ – Дом културе

18:00 Презентација културно историјског наслеђа Старе Херцеговине
„Живот  и дјело Владимира Гаћиновића“, Удружење културни центар Билеће, Дом културе

20:00 Позоришна представа „Пази с киме спаваш“ Академија 28 Београд , Дом културе

22:00  Музичко забавни програм  Иван & Драгана– Дискотека

 

Субота 09.11.2019.

16:00 Скупштина удружења „Завичајни клуб Сечањаца“ –   већница СО  Сечањ

17:30 Промоција књиге Слободана Мандића „Кружок на златни погон“ , о књизи говоре: Зоран Славић, Душко Милићев, Данијела Алексић, ученици СШ „Вук Караџић“ Сечањ и аутор – Већница СО Сечањ

19:30  Културно уматнички програм „У духу традиције“ – Дом културе

Учествују: ГКУД „Владимир Гаћиновић“ Билећа, КУД „Владо Томановић“ Сечањ, изворна група „Ерцеговина“ Сечањ, Љиљана Благојевић, Лепомир Ивковић, Милош Радовић и други  – Дом културе

22:00 Забавни програм Иван & Драгана – Дискотека

У холу Дома културе постављена је изложба слика „Време и сећања“ аутора Јована Ракиџића и Мирка Тримчевића.

Позивамо грађане да својим присуством увеличају „Митровданске сусрете“

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар