У ПОТРАЗИ ЗА БОЉИМ ЖИВОТОМ: Свештеник Радивоје Круљ одлази у Њемачку

 • Како пишу федерални медији, старјешина Саборне цркве Свете Тројице у Мостару и архијерејски замјеник епископа захумско-херцеговачког, протојереј-ставрофор, Радивоје Круљ напушта Мостар и са својом породицом одлази у Њемачку. Сад већ бивши мостарски парох изразио је захвалност надлежним епископима који су прихватили његову молбу за премјештај. Како је навео одлази због дјеце, јер „нажалост у овој прелијепој земљи им се тренутно не нуде прилике које су потребне за њихов раст и развој“.  

 

Фотографија: Топ портал

– Не знам шта ме чека у једној земљи и друштву као што је Њемачка, али сам се у неколика наврата увјерио да су тамо веће могућности за дјецу и њихово школовање. Супруга и ја имамо шесторо дјеце. Никада ниједном од њих нисмо пружали ништа мимо других, нити у једној прилици, нити у једном мјесту, од школе, спортског или неког другог колектива… учили смо их и учимо их да се својим радом, залагањем и знањем изборе за прилике које им се нуде. Бојим се да је у оваквом друштву као што је наше – то врло тешко. То је једини разлог наше одлуке да дигнемо сидро из овог прелијепог града. Хвала нашим епископима који су на нашу молбу позитивно одговорили. Наш одлазак никако не значи да одустајемо од борбе за боље, праведније и уређеније друштво и систем вриједности у овој прелијепој и пребогатој земљи. Свакако, то ће бити други начин и борба из друге перспективе. Ми сада нисмо баш добар примјер јер одлазимо, али шта је – ту је. То је наша одлука – рекао је Круљ за Топ портал.

Он се с вјерницима у Мостару опростио на светој архијерејској литургији у Старој цркви по чијој обнови ће остати уписан у историјат тога града, као и по великом залагању за међурелигијски дијалог и грађење мостова међу вјерским заједницама и људима у том граду.

Многи се од њега опраштају и на друштвеним мрежама наводећи како Мостар без њега више неће бити исти.

„Нека је са срећом и Божјим благословом куд год ходио драги мој брате и духовниче, оче Радивоје Круљ. Једно знам нама никада више Мостар неће бити исти, а теби на понос бесмртни трагови које си оставио. Сретна је земља и сретан народ коме долазите“, један је од опроштајних статуса на друштвеним мрежама упућен мостарском пароху и његовој породици.

Круљ је у Мостару на служби био 15 година и како је изјавио за медије у граду на Неретви је упознао милион људи и створио с породицом прекрасне успомене које ће понијети са собом у Њемачку.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
 1. Кнут Reply

  Ово је комплетна срамота и њега као свештеника и СПЦ што му је тако нешто одбрила. Што га не рашчинише, па нек’ иде куд му драго?
  И он ће сутра да присерава верном народу да ваља трпети и смиравати се и ово и оно?
  А овамо ,,би у њемачку волио поћи, голфа себи да купим“!
  Ма терај се и више никада да се ниси вратио као што и нећеш.
  Остали народ су ваљда будале што остају на огњиштима и боре се генерацијама за сутрашњи дан, је ли?
  Мрш!

Оставите коментар