Запослени у Дому здравља Требиње одржали штрајк упозорења

  • Запослени у Дому здравља Требиње одржали су данас једночасовни штрајк упозорења због неуплаћених доприноса за 31 плату и због нередовне исплате плата, те поручили да нису искључене ни радикалније мјере уколико се ситуација не побољша.

Srn2015-4-17_133564_3 nnnnnnnnnnnnnnn

 

Предсједник Штрајкачког одбора Радмила Јокишић навела је да дуг по овом основу износи 3.700.000 КМ и поручила да је ово окупљање упозорење управи Дома здравља, граду Требињу као оснивачу, Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске и Фонду здравственог осигурања Српске да што прије нађу начин за превазилажење проблема.

Јокишићева, која је и предсједник Синдикалне организације Дома здравља, истакла је да радници захтијевају редовну исплату плата најдаље до 10. у мјесецу за претходни мјесец, редовну уплату свих доприноса и исплату заосталих накнада према запосленима у овој установи.

Она је напоменула да су радници ове здравствене установе прије два дана примили тек фебруарску плату, те да мартовска још није исплаћена, иако је зарађена.

Шеф Хитне службе Дома здравље Требиње Саша Борјан каже да је највећи проблем ове установе, као и 80 одсто здравствених установа у Републици Српској, системске природе.

„Проблем неуплаћивања доприноса не рјешава се годинама, а штрајк је једини начин да скренемо пажњу Фонду здравственог осигурања Републике Српске да се нешто промијени“, рекао је Борјан.

Истичући да запослени свој посао раде поштено, Борјан је рекао да очекују само најосновније.

Љекар у требињском Дому здравља Васко Ковач указао је на тешко стање у овој здравственој установи и истакао да вјерује да ће љекари досљедно радити свој посао.

Извор: Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар