Шараба: Вучуревић је највећи кривац за катастрофално стање у Дому здравља Требиње

  • За катастрофално стање у Дому здравља Требиње крив је првенствено градоначелник Славко Вучуревић, који у протекле двије године није ништа предузео да се побољша ситуација у овој здравственој установи која има милионска дуговања према радницима, рекао је данас предсједник Градског одбора НДП Требиње Слободан Шараба.

сараба

Он је најавио да ће Градски одбор НДП-а упутити иницијативу Скупштини града да се што хитније расправља о овој проблематици.

„Градски одбор подржава синдикалну организацију Дома здравља у њиховим захтјевима да се стање у овој установи ријеши и да се колико толико покуша вратити у стање какво је било прије неколико година“, рекао је Шараба новинарима у Требињу.

Шараба је Вучуревића, као представника оснивача, окривио да је прије пола године смањио траншу која припада овој здравственој установи са 300.000 на 200.000 КМ, те као једног од криваца за катасрофално стање навео и директора Љиљану Радоичић, за коју је рекао да је у Дому здравља „само за сликање“.

„Она по овом питању ништа не предузима нити има намјеру“, рекао је Шараба и напоменуо да Дом здравља радницима дугује око четири милиона марака због неисплаћених бруто зарада.

Шараба је истакао да је оваквом стању у Дому здравља знатно допринио и бивши директор Драган Сорајић, који је у ту установу запослио велики број људи.

Шараба је истакао да значајни проблеми постоји у високом образовању, напомињући да је декан Факултета за производњу и менаџмент у Требињу Душан Јокановић указао да ова вискошколска установа нема никакву подршку од града.

Шараба је рекао да ће требињски НДП захтијевати да се и то питање размотри у градском парламенту.

Извор: Требињеданас / Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар