Запослени ХЕТ-а уплатили 47.454 КМ у корист Фонда солидарности

  • Поступајући у складу са Закључком Владе и ванредним мјерама и смјерницама за ублажавање посљедица на нивоу МХ „ЕРС“-а проузрокованих појавом пандемије корона вируса управа ЗП „Хидроелектране на Требишњици“ а.д. Требиње је донијела препоруку о добровољном издвајању средстава за Фонд солидарности Републике Српске.

Сви чланови управе ЗП „Хидроелектране на Требишњици“ а.д. Требиње одрекли су се 50% нето плате у корист Фонда солидарности, руководиоци погона и сектора 15%, шефови служби 12%, а остали запослени у зависности од висине својих примања од 5-10%.

Од укупног броја запослених у ЗП „Хидроелектране на Требишњици“ а.д. Требиње, њих 83,26% добровољно се одрекло примања у корист Фонда солидарности. На рачун Фонда уплаћено је 47.454,40 КМ. „Хидроелектране на Требишњици своје друштвено одговорно пословањe спроводе у свим областима живота, а ово је само један од видова друштвене одговорности ХЕТ-а и запослених у овом предузећу.

Сходно горе наведеном, управа ЗП „Хидроелектране на Требишњици“ а.д. Требиње се захваљује свим запосленим радницима који су поступили по наведеној препоруци и на тај начин добровољно издвојили дио нето плате за мјесец март на рачун посебних намјена Фонда солидарности за обнову Републике Српске.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар