ВУЧУРЕВИЋ: Разговараћемо са Ђоковићем о кандидатури за градоначелника!

  • Вијест да ће Емир Кустурица бити кандидат за градоначелника Требиња, о чему размишља и сам Кустурица, „процурила“ је из требињског СНСД-а годину и два мјесеца пред локалне изборе, али, случајно или не, свега два дана пред крсну славу Града, коју су ранијих година одвојено прослављали градска управа са својим гостима и Еперахија захумско-херцеговачка са својим.

nole

 

Овај пут празник Преображење Господњег прослављен је заједнички на радост свих грађана Требиња, којима је очигледно доста било каквих подјела.

И Славко Вучуревић и Емир Кустурица важе за људе без длаке на језику, а једна тешка ријеч бацила би у сјенку празничну слику која је из Требиња отишла за Преображење.За требињски СДС, кандидатура Кустурице само је пробни балон СНСД-а, док предсједник ПДП-а Младен Иванић сматра да је то играње са познатим личностима.

„Ја мислим да би било логично да људи који живе у граду буду градоначелници тог града, а не неко ко дође са стране. Ја вјерујем да Требиње има довољно својих људи из своје средине, довољно образованих, паметних, а знам да има и мислим да те велике игре са познатим личностима не би пиле воде.
То је као када би се ја сутра кандидовао да будем градоначелник Требиња. И зато људи који имају озбиљност, људи који овдје живе, који познају средину, познају суграђане, из које год партије, требају бити на челу града“ рекао је Иванић.

Иванић каже да до локалних избора има још много времена, а главну ријеч о томе ко ће бити кандидат СНСД-а на локалним изборима даће предсједник те странке Милорад Додик, који такође сматра да је о томе рано говорити“„У октобру идуће године“, био је кратак коментар Додика.

Актуелни градоначелник Требиња Славко Вучуревић нема ништа против било чије кандидатуре, али и најављује преговоре са неким познатим личностима којима ће бити понуђено мјесто кандидата за првог човјека града.

„Очито СНСД нема адекватну личност и покушава се хватати за редитељске способности Кустурице, јер очито њима требају добри сценаристи и добри режисери. Према томе ми ћему у СЗП-у размислити и вјероватно ћемо ускоро обавити разговор са господином Ђоковићем да он буде са друге страна испред Савеза за промјене“ каже Вучуревић.

А, грађани Требиња имају различита мишљење о кандидатури Емира Кустурице. Једни су против, други сматрају да је то озбиљна ствар, док треће прича о изборима не занима.Било како било до наредних локалних избора остало је још много времена, али очигледно не до почетка предизборних кампања.

Извор: БН ТВ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар