У СУСРЕТ ЛОКАЛНИМ ИЗБОРИМА: Десетак имена за фотељу градоначелника

  • Заједно ће на локалне изборе, одлучили су у требињском Савезу за промјене. Копља се ломе око неколико кандидата, а у најужи избор ушли су некада љути противници Небојша Вукановић и Славко Вучуревић. Мјесто градоначелника Требиња мјеркају и Шараба, Бегенишић, Ковач, Грујичић…Додик прижељкује да Емир Кустурица буде кандидат СНСД, а чувени редитељ очекује подршку свих партија

    tb

“Ко ће то бити то ће бити предмет договора. Наравно да су ту господин Вучуревић као предсједник требињског ПДП–а, господин Вукановић који је предсједник Странке за правду и ред… Они су, наравно, унутар Савеза за промјене и самим тим наравно фигуришу као кандидати. Наравно и СДС има ту своје кандидате”, изјавио је Видомир Бегенишић, предсједник ГО СДС Требиње.

Ни СДС још није дигао руке од спопственог кандидата, а у игри је предсједник партије Видомир Бегенишић. Осим са СНСД–ом Савез за промјене у Требињу копља ће укрстити и са НДП–ом. Они су одлучили да на ове изборе иду сами. Спремни су, кажу, и да истрпе критике од предсједника странке Драгана Чавића, и да сносе посљедице због својих одлука. На још један мандат Славка Вучуревића, кажу, нису спремни.

“Моје мишљење је да су поред мог имена ту још господин Ковач и господин Грујичић као веома озбиљни и веома одговорни људи у нашој средини”, казао је Слободан Шараба, предсједник ГО НДП Требиње.

СНСД има намјеру да буде на страни побједника, а на тој страни биће многе политичке партије у Требињу, многе личности и привредни субјекти, тврди предсједник СНСД-а Милорад Додик, коме је, како каже, посебно стало да ове године у граду на Требишњици однесе велику изборну побједу. О именима из редова своје партије није желио, али је с пијететом говорио о могућој кандидатури Емира Кустурице.

“Да би одлична ствар била то да један човјек и једно име и презиме, Емир Кустурица, буде на челу града. То би несумњиво била вијест која би обишла свијет. А то значи да би Требиње било на ступцима тих вијести. Са овим Вучуревићем не може да дође далеко”, рекао је Милорад Додик, предсједник СНСД-а.

Емир Кустурица је још јесенас за АТВ потврдио да размишља о кандидатури за градоначелника Требиња. Од тада се није јавно изјашњавао о својим политичким плановима. Данас је на снимању у Андрић граду па за разговор на ову тему није имао времена. Ипак по политичким кулоарима се све чешће помиње да је режисер свим партијама послао јасну поруку – или једногласна страначка подршка или ништа од његове кандидатуре за градоначелника Требиња.

Извор: АТВ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар