ВЛАДИКА ГРИГОРИЈЕ: Српски народ у Црној Гори добро зна шта је црква

  • Епископ дизелдорфски и целе Немачке Григорије уверен је да српски народ у Црној Гори врло добро зна шта је Црква, на каквим је темељима израсла, чија је и како се за њу и њена добра треба борити.

Фото: Трифко Ћоровић/Слободна Херцеговина

Коментаришући усвајање Закона о слободи вероисповести у црногорском парламенту, коме се противи Митрополија црногорско-приморска и део црногорске парламентарне опозиције, владика Григорије је рекао да се свештенство и народ у Црној Гори понашају за сваку похвалу с обзиром на неправду која им се брутално наноси.

– Може се рећи да су на висини јеванђеља, доследни начину на који се Црква вековима суочава са неправдом – рекао је владика Григорије за Срну, пренела је РТРС.

Посланици Скупштине Црне Горе усвојили су ноћас спорни Закон о слободи вероисповијести или уверења и правном статусу верских заједница на седници током које је забележен низ инцидентата, а најмање 18 посланика опозиционог Демократског фронта је ухапшено.

ТАНЈУГ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. istina Reply

    ŠTA IMA VLADIKA DA SE JAVLJA KAD JE ON POBJEGO IZ HERCEGOVINE I POKRO PARE OD DRŽAVNIH FIRMI SVEJE UNIŠTIJO ON I NJEGOVA CVENA BANDA.

Оставите коментар