Владика Григорије о ифтару у Бијелом Пољу: Шта је људима, ово је најнормалније

  • Вијест да су водећи људи православне цркве у Бијелом Пољу код Мостара организовали заједнички ифтар за муслимане овог краја, обишла је данас медије. Коментари, без изузетка,  позитивни.

владика

‘Не знам шта је људима, ово је најнормалније могуће. Ми смо то одувијек имали, бити комшије и пријатељи, поштовати другога, његову вјеру и живот, поштовати другог јер како у противном очекивати да нас неко поштује. Како не бити такви кад и на свим странама имамо добре људе. То нас оплемењује и ово је нешто најнормалније. Зачудо ми је све ово, али изгледа је све што је нормално – чудно“, испричао је владика Григорије.

“Треба нам оваквих ствари више, да разговарамо, да се дружимо, да ручамо, да имамо ифтар… Све је боље од подозрења и мржње, све је боље од белаја што би рекао народ“, закључио је владика Григорије у разговору за Н1.

Црква у Бијелом Пољу је, подсјећамо, изграђена 1865. године, а запаљена 1992. Обновљена је 2004. године захваљујући прилозима вјерника и Епархији захумско-херцеговачкој и приморској.

Извор:Н1/ Анадолија

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар