СТУДЕНТИ ОРГАНИЗУЈУ ПРОТЕСТ У БЕОГРАДУ: Дужни смо да браћи у Црној Гори пружимо подршку

  • Студентски клуб Правног факултета у Београду организоваће у скуп подршке српском народу у Црној Гори након јучерашњег хапшења посланика Демократског фронта и изгласавања закона којим се легализује отимање црквене имовине.

–Изазвани тешким положајем српског народа и Српске православне цркве у Црној Гори, изгласавањем тзв. Закона о слободи вероисповести, као и хапшењем српских посланика у црногорској скупштини осећамо се дужним да нашој браћи пружимо подршку мирним протестним окупљањем испред црногорске амбасаде у петак 27.децембра у 18 часова, наводи се у позиву Студенстског клуба.

Како додају, скуп ће се одржати испред Амбасаде Црне Горе у улици Кнеза Михаила 10.
Подсјећамо, Студентски клуб ПФ је,уз подршку других студентских организација, организовао протестни скуп испред Амбасаде Црне Горе у Кнез Михаиловој улици у Београду, након пресуде посланицима ДФ-а и српским државњанима у процесу за тзв. државни удар, осудивши монтирани процес и политички прогон опозиционих представника који актуелни црногорски режим континуирано спроводи. Студенти Београдског универзитета тада су указали на угроженост српског идентитета и културе у Црној Гори, и потребу Србије да се стара о свом народу и ван својих граница, поручивши Србима у Црној Гори да подржавају њихову борбу за истином и правдом.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар