Донација из Чикага уручена Љубињцима

  • Удружење Срба „Херцеговац“ из Чикага донирало је 2.000 америчких долара за становнике Љубиња у стању социјалне потребе.

Донацију је јуче за 16 породица – кроз 13 новчаних износа од по 250 конвертибилних марака и три прехрамбено – хигијенска пакета од по 50 до 60 конвертибилних марака – подијелио Витомир Војчић, њихов представник и пријатељ у Љубињу, напомињући да је ово прва таква помоћ „Херцеговца“ становницима неког источнохерцеговачког краја.

-Иначе – додао је Војчић – удружење је основано у фебруару 2018. године, до сада су прикупили око 30.000 долара и подијелили их вјерским заједницама и појединцима у Америци, а од ове године одлучили су да крену с донацијама и за источну Херцеговину, одакле његови чланови воде поријекло – и Љубиње су изабрали за прву такву донацију.

У удружењу је, како сазнајемо, понајвише Kоњичана, предсједник му је Душко Магазин, а подпредсједник Дејан Kуљанин.

У име донираних, након јучерашње подјеле донација, кратким обраћањем и бираним ријечима, свим члановима „Херцеговца“ захвалио је Здравко Kосјерина.

Аутор: Жарко ЈАЊИЋ / РАДИО ТРЕБИЊЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар