ВЛАДИКА ГРИГОРИЈЕ НАКОН САСТАНКА СА КАВАЗОВИЋЕМ: Нема другог начина живота осим да поштујемо једни друге!

  • Његово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије и поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић поручили су данас у Билећи да су заједнички састанци веома драгоцјени, те да нема другог начина живота осим да сви људи живе у миру и слободи и поштују једни друге.

vladika-grigorije-i-kavazovic
Владика Григорије је након састанка са Кавазовићем истакао да га радује сусрет коме присуствује и муфтија мостарски Салем Дедовић, те да је ова наизглед обична посјета велики корак у њиховим међусобним односима.

„Из дана у дан покушавамо да покажемо и себи, али и другима да нам нема другог начина живота осим да поштујемо једни друге и да једни друге колико је год више могуће волимо и да гледамо једни на друге као на своје, те да немамо страха једни од других“, истакао је владика Григорије.

Он је рекао да је и један велики искорак што је Кавазовић нашао времена да дође у Херцеговину, оцијенивши то као знак његове бриге за људе који ту живе, али и за људе уопште.

„То је оно што може да нам буде одлична поука за све нас и да схватимо да треба људи да живе у миру и у слободи што је и порука данашњег састанка кога сматрам веома драгоцјеним“, рекао је владика Григорије.

Он је за данашње пуштање у функцију лифта-приступне рампе за особе са инвалидитетом испред Цареве џамије у Билећи рекао да је то можда за некога ситница, али да је у суштини крупна ствар, јер је то заједнички пројекат.

„Ми на тај начин показујемо бригу за људе, али и то да смо спремни да се сусретнемо на једном оваквом мјесту имајући у виду све што се догодило и што се догађа данас у свијету и да покажемо људима да ми можемо и хоћемо да будемо људи“, истакао је владика.

Кавазовић је истакао да му је драго што се сусрео са пријатељем владиком Григоријем, да га радују добри односи између Православне цркве и Исламске заједнице на подручју Мостара и у источној Херцеговини, те да ће заједно све учинити да ти односи буду још бољом.

Након посјете Гацку, Билећи и Требињу, те разговорима са повратницима Бошњацима, Кавазовић је истакао да га посебно радује што немају безбједносних проблема на овом подручју, напомињући да је повратнички живот било гдје у БиХ тежак, али да од живота „ваља отимати“.

„Јако је важно да људима олакшамо њихове животе, да повратимо повјерење међу народима и сматрам да на том путу имамо још пуно учинити“, рекао је поглавар Исламске заједнице у БиХ.

Он је поручио да је за добар суживот неопходно да се шири љубав међу народима, поштујући једни друге како је то увијек било на овим просторима, те да сматра да на томе треба заједнички радити.

СРНА

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар