ЋИРИЛИЦА НА WINDOWS 10: Пиши својим писмом, начина има, оправдања нема

cir
Мајкрософт је са једним од последњих „Инсајдер“ ажурирања Wиндоwс 10 Мобиле система пустио и тастатуру са српском ћирилицом. Језик система и даље је могућ само са латиничним писмом, али сад све поруке, мејлове и садржај можете писати и попуњавати и на ћирилици, укључујући и подршку за апликације (Твитер, Вајбер, Фејсбук и друге…).

Да бисте додали ћирилицу на тастатуру потребно је да је активирате из менија Подешавања, Време и језик, Језик, па задржавањем активне српске тастатуре активирајте Опције тастатуре. Ту ћете кликом на Додај тастатуре бити у могућности да обухватите и Српски – ћирилица.

И то је то, уживајте!

Извор: МОНДО портал.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
  1. insert name here Reply

    Imam 16 godina i prvo sam učen latinici. Nekako ima više smisla jer sam bilingualan (engleski). Ne kažem da je bolja, nego je globalistička i mnogo lakša na kompjuteru, brže je čitam i pišem. Nije latinica kulturni kolonijalizam, Rimsko carstvo je postojalo mnogo pre nas. Ćirilica je OK, međutim je mnogo nekompatibilna sa većinom fontova. Ćirilicu ostavie za papir, i druge nacije kucaju latinicom. I uz to, kada kucam textove o IT temama za školu (elektrotehničar IT), znam da je nemoguće koristiti ćirilicu, a da se text ne pretvori u veliku mešavinu ćirilice i latinice. Moram da pišem neke reči na engleskom, jednostavno ne može se sve lokalizovati, zatucani nacionalisti

Оставите коментар