Билећка фабрика текстила пред стечајем

  • Директор владине фабрике текстила „Никола Тесла“ из Билеће Перса Климента замолила је данас раднике, који већ 13 дана штрајкују, да се стрпе још седам дана и потом донесу одлуку да ли ће се вратит за машине.

билећа

Климента није сигурна шта ће бити са овим предузећем, а краткорачна помоћ је затражена и од власника – Владе Републике Српске.

Директорка „Николе Тесле“, владине фабрике текстила у Билећи, није сједила скрштених руку у протеклих 13 дана од када су раднице обуставиле рад због неисплаћених плата.
Климента је успјела сазнати да је њемачки „Штајман“ отишао у стечај, али да није огранак са којим послују Билећани, због чега постоји нада да се може очекивати измирења дуга од 230 хиљада марака и тиме наставити процес прозводње.

„Ишли смо са захтјевима према Влади да се одобри једна краткорочна позајмица до наплате наших потраживања да би радници поново сјели за машаине јер нам је остао налог незавршен“, каже директорка.

Међутим, како незванично сазнајемо „Никола Тесла“ налази се пред стечајем пошто није у могућности да сервисира дугове, међу којима је и кредит из ове године од ИРБ у висини од 250 хиљада марака, који је потрошен за измирење пореског дуга из ранијег периода.

Климента каже да је рано говорити о стечају, али да није сигурна шта ће бити са овим предузећем.

БН ТВ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар