ВЛАДИКА ГРИГОРИЈЕ: Свако од нас има своје бриге, а оне долазе од неповјерења у Бога!

  • Кад доживите у животу да вас неко клевета и говори рђаве речи, то постаје један терет који нисте ви сами себи ставили, него вам то неко други ставља не би ли вас сломио, рекао је у својој бесједи на недјељној литургији епископ диселдорфски и цијеле Њемачке Григорије Дурић.

Он је током обраћања вјерницима, у храму Светог Саве у Диселдорфу, рекао да на нападе не треба никако узвраћати и да увијек треба имати на уму да је “оно што је Богу могуће, људима немогуће”.

– Ви немате другог излаза, него да и тај терет ставите и баците на пучину Божје милости. Зато се ми не плашимо, као хришћани, живота, него му се радујемо. Чак се и не плашимо ни оног кад други људи атакују на нас, бацајући камење, блато или ђубре… Сигурно ће нешто и закачити, али ми ћемо увијек, кад то све ставимо пред Бога и на пучину Божје милости, схватити да је то ништа. Ето шта нам открива Јеванђеље. Зато, стојимо право, са страхом, и све ће Господ узети на себе као у царству његовом, поручио је епископ Григорије.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар