ВЛАДИКА ГРИГОРИЈЕ: Вакцина није направљена да нас убије, него да нас спасе

  • Епископ диселдорфски и целе Немачке Григорије Дурић објавио је на Инстаграм профилу видео снимак у ком објашњава да је одлучио да се вакцинише зато што жели да буде здрав.

Владика Григорије (Фото: Трифко Ћоровић)

“Желим да живим и да будем у друштву људи, а пре свега имам поверење кад је у питању чињеница да вакцина није направљена да нас убије, већ да нас спасе“, поручио је Григорије, напомињући да зна да постоји “огроман број оних који се плаше, подозревају и сматрају да су угрожени вакцинацијом”, рекао је он.

Уз видео који је објавио написао је да је у четвртак одржан редовни састанак православних свештеника у Немачкој, на коме је предложено да се направи апел, односно позив људима да се вакцинишу.

Објаснио је да према саборном мишљењу свих епископа, не посстоји бољи начин од вакцинације да се сузбије епидемија.

“Ми смо, уз пуну одговорност и са свешћу да нисмо стручњаци из те области, позвали све људе да се вакцинишу, јер тренутно, а то је било саборно мишљење свих епископа као и владике руског Марка – не постоји боље решење у сузбијању вируса него што је вакцина“, истакао је Григорије.

Владика Григорије је навео да је апел предложио свештеник, који је и лекар.

“Дан уочи одржавања конференције, један изванредан свештеник Антиохијске православне цркве, који је иначе и лекар, предложио да се направи апел који би се односио на све оно што се у овом моменту догађа око нас. Реч је о позиву за који знамо да носи одређене недоумице – да се људи у својим најближим здравственим центрима вакцинишу”, рекао је Григорије у свом обраћању.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар