Епископ Григорије: Свако ко прашта и воли је ученик владике Атанасија

  • Његово преосвештенство епископ диселдорфски и све Њемачке Григорије изјавио је данас да је сваки човјек који опрашта, воли, увијек прима и даје себе ученик умировљеног владике захумско-херцеговачког и приморског Атанасија.

Фото: Епархија ЗХИП

„Треба да будемо синови и насљедници његове љубави, љубави према Христу и љубави једних према другима“, поручио је владика Григорије, обраћајући се вјерницима након Свете заупокојене литургије, коју је за владику Атанасија служио са епископом захумско-херцеговачким и приморским Димитријем.

Епископ Григорије рекао да је захвалан за велику љубав коју је владика Атанасије пружио свима, те што је успио да стигне из Њемачке и затекне га живог.

„Стигао сам у тај посљедњи минут живота нашег владике Атанасија овдје на земљи“, навео је владика Григорије, те додао да се епископ Атанасије и не може затећи другачије него жив.

Епископ Григорије изразио је очекивање да ће сутра на сахрани умировљеног епископа захумско-херцеговачког и приморског Атанасија све бити урађено како доликује и да ће свима бити утјеха оно што су с њим доживјели.

У Херцеговини је проглашена дводневна жалост поводом упокојења умировљеног епископа захумско-херцеговачког и приморског Атанасија.

Извор: Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар