Славко Вучуревић: Свако дијете има право на екскурзију!

  • Градоначелник Требиња Славко Вучуревић је потврдио данас да ће обезбиједити свој дјеци завршних разреда средњих школа одлазак на матурску екскурзију, макар она била и у сусједну Србију.

 

vucurevic1
„Тренутно су матуранти Центра средњих школа на екскурзији на којој се упознају са Шпанијом, Италијом и Француском, а што иде у корист њиховом општем образовању, али је поразан податак који сам добио од директора Васиљка Шкривана да је веома мали број њих због материјалног стања отпутовао, а ми то морамо барем донекле исправити“, категоричан је Вучуревић.
Он тврди, а то је, како сазнајемо, и став осталих учесника у требињској локалној власти, да сва дјеца завршних разреда средњих школа морају имати матурску екскурзију и доживјети те трентуке, ако не одласком на далеке дестинације, онда барем у сусједну Србију.
„Разговарао сам за сада само са Шкриваном, јер су директори Гимназије Драгослав Бањак и Средње стручне школе Небојша Рудакијевић били на путу, али и од њих очекујем да ми се јаве и пријаве своје ученике који нису имали екскурзију, како би им омогућили да о трошку Града Требиња оду на матурску екскурзију, а за оне који не могу обезбиједити ни џепарац – очекујем долатак родитеља код мене у градску управу, како би се и око тога договорили“, рекао је Вучуревић.
Свјестан, како каже, да је екскурзија онај дио живота који се вјечно памти, као што и он сам носи најљепша сјећања са тога догађаја, Вучуревић додаје да је податке од Шкривана већ сакупио, а очекује спискове из остале двије школе.
Екскурзија ће, према првим најавама, трајати око пет дана, јер је став локалне управе, додаје Вучуревић, да ниједно дијете не смије да се осјећа индиспонирано на било који начин, што је и циљ градске скупштинске већине.
„Ниједно дијете не смије да буде без уџбеника и свесака, ниједно дијете не смије да буде без одјеће, ниједно без основних учила, па ни да остане без оног едукативног дијела образовања у смислу одлазака на екскурзије, без обзира на све материјалне потешкоће“, категоричан је био Вучуревић на крају.

Извор: Радио Требиње 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар