ВИДЕО: Наоружане вехабије долазе у Херцеговину

  • Неколико вехабија живи на подручју општине Невесиње. Појављивали су се и у требињском селу Скочигрм гдје су се распитивали за старе напуштене куће.

policija-RS-2016-mart

У полицији тврде и да често долазе из Федерације и као чланови ловачких удружења наоружани бораве у Херцеговини по неколико дана. Зато је полиција појачала мјере обезбјеђења, а по први пут у Центар јавне безбједности Требиње стигао је и директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић са сарадницима и признао да у овој регији фали обучених полицајаца.

“Овај дио границе покривамо са 63 одсто капацитета људског ресурса. Значи недостаје нам одређен постотак полицијских службеника и ево успјели смо увјерити релевантне субјекте на државном нивоуи власти да су нам неопходни ти људски ресурси и капацитети да би границу на овом дијелу БиХ учинили сигурнијом”, рекао је Зоран Галић, директор Граничне полиције БиХ.

“Има безбједоносно интересантних лица који су склони екстремизму. Ми та лица контролишемо. Наравно они су стално под оперативном надлежношћу центра и такође има један одређени број лица која користе овај дио наше територије за пролазак”, рекао је Жарко Лакета, начелник ЦЈБ Требиње.

Херцеговина би могла постати и дио нове избјегличке руте, а први сигнал полицији био би масовни прелазак миграната преко албанске границе. До тада у Босни и Херцеговни морају збити редове и направити акциони план.

“Имамо јако добру сарадњу преко нашег овдје Центра у Требињу са колегама из Црне Горе гдје размјењујемо одређене информације и у сваком случају што се тиче Граничне полиције БиХ, ми ћемо бити спремни да из послова наше надлежности одговоримо датим изазовима”, казао је Зоран Галић, директор Граничне полиције БиХ.

До сада је преко граничних прелаза са Црном Гором и Хрватском забиљежено неколико појединачних прелазака миграната из Сирије, Ирака и Авганистана. Они су у Босну и Херцеговину ушли углавном у приватној режији, и по слијетању на аеродром у Сарајево запутили се преко Херцеговине ка жељеним дестинацијама.

Погледајте прилог из Централних АТВ вијести!

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар