МУП: Вехабије у Херцеговини!

  • Према полицијским подацима у Херцеговини су настањене три особе које су склоне вехабизму и селафизму, потврдио је на данашњој редовној конференцији за новинаре Жарко Лакета, начелник ЦЈБ Требиње.

муп
„Пратимо таква лица која пролазе кроз нашу зону одговорности, тако да тренутно грађани могу бити безбједни,” додао је Лакета.

Говорећи о наводима да би се Херцеговина, упркос затварању „балканске руте“ могла наћи на евентуалној избјегличкој траси, Лакета је истакао да ће Центар јавне безбједности Требиње предузети одређене мјере уколико се ово подручје нађе на рути избјеглица са Блиског истока и Африке.

“Ми смо у сталном контакту са полицијским агенцијама из региона и тренутно не располажемо информацијама да ће избјеглице кренути јужном рутом преко Албаније, Црне Горе и БиХ”, истакао је Лакета.

Лакета је стање јавног реда и мира на подручју које оперативно покрива Центар оцијенио задовољавајућим.
“У фебруару ове године евидентирано је 27 случајева нарушавања јавног реда и мира што је више за 9 у односу на упоредни период претходне године. Разлог повећања су четири акције спроведене у току мјесеца,“ каже он.

Синиша Лакета, начелник сектора полиције је стање безбједности саобраћаја оцијенио као добро.
“На подручју ЦЈБ Требиње догодила се 21 саобраћајна незгода, пет мање у односу на упоредни период. У фебруару ове године није било саобраћајних незгода са смртно страдалим лицима. Из саобраћаја је искључено 126 возача. Због вожње под утицајем алкохола санкционисано је 91, а због утицаја опијата двије особе,“ навео је он.

Из области општег криминалитета стопа расвјетљености је 70 процената, истакао је Жељко Ђоговић, шеф Одсјека привредног криминалитета.

“У фебруару 2016. године евидентирано је 39 кривичних дјела, од чега четири кривична дјела кривотворење новца. Надлежним тужилаштвима поднесена су 33 извјештаја против 32 лица, од којих је осам повратника,“, закључио је Ђоговић.

Извор: Радио Требиње/ С.П.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар