„УЉУП“ представио радове у Галерији „Просвјета“ у Билећи

У склопу јубиларних двадесетих „ЋОРОВИЋЕВИХ СУСРЕТА ПИСАЦА“ у Билећи градски одбор СПКД“Просвјета“ Билећа је приредио изложбу слика „Удружења љубитеља умјетности Пале 2018“.Никола Кусовац, ликовни критичар и историчар умјетности из Београда, отворио је ову изложбу и говорио о дјелима насталим на ликовном сабору које је у организацији  „Удружења љубитеља умјетности Пале“ већ  шест година организује сабор.

Испред домаћина присутнима се обратио академски сликар Драго Вучић изразивши посебну захвалност Кусовцу, али и удружењу, што су баш у Билећи представили своје радове.Како каже, нада се да је ово само једна у низу изложби и да је ово тек почетак њихове сарадње.

Присутнима се обратио и председник „Удружења љубитеља умјетности др Горан Шиник“, али и Ђорђе Рацковић.Они су присутне упознали са активностима удружења, исказавши захвалност Билећи што је имала слуха за умјетност.

Ова занимљива изложба испунила је Галерију „Просвјете“, а посјетиоци су могли да уживају у дјелима насталим на, сада већ добро познатом сабору.Изложби су присуствовали и учесници „Ћоровићевих сусрета писаца“, који су са одушевљењем прихватили ову манифестацију у склопу двадесетих сусрета.

Извор:Слободна Херцеговина

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар