Брат Здравка Чолића представио пројекат „Требињски љетњи фестивал“ 

  • Градоначелник Требиња Славко Вучуревић примио је Драгана Чолића који је у Градској управи данас презентовао идеју о организовању културно-забавне манифестације под називом „Требињски љетњи фестивал“.

mm

Иначе, Драган Чолић је брат наше најпознатије музичке звијезде Здравка Чолића и поријеклом је из Требиња, а данас живи и ради у Београду.

Како је речено, идеја о реализацији оваквог пројекта је продукт сарадње са београдским Накси радиом (Naxi Радио) и директорицом Мајом Раковић . У организацији Накси и Голд радија, замишљено је да фестивал траје три дана, од 7-9 октобра, и то на различитим локацијама у Требињу – градски трг, градска фонтана, амфитеатар код Грачанице, улаз у градски парк, Дом културе, винарије итд.

Циљ оваквог пројекта, како Чолић објашњава, је да се разноврсним садржајем обухвати што шири аудиторијум и афирмише љепота града Требиња у коме су поезија, музика и остали културни догађаји одувијек заузимали централно мјесто.

Осим богатог музичког дијела, програм фестивала би обухватио поетске вечери, изведбе „стенд ап“ (станд уп) комичара, изложбе слика и фотографија, а планирана је и модна ревија, као и изложба радова из области примјењених умјетности.

У оквиру фестивала, замишњено је да се остави простор и за афирмацију младих умјетника, што је посебно значајно узимајући у обзир да је наше поднебље дало многе умјетничке великане и да је данас потребно да отворимо нове просторе за афирмацију младих и њихово позиционирање у свијету умјетности.

Оно што би био новитет у Требињу и што би засигурно посебно било атрактивно нашој омладини јесте организације „Тихе журке“ или како се у свијету популарно назива Сајлент парти (Силент Party).

Могућност учешћа у фестивалу су потврдили Сања Илић – Балканика, група Валентино, Горан Султановић – Кабаре Путуј Европо, Рамбо Амадеус, пјесник Милош Рајковић, а у току су договори и са познатим глумцем и комичаром Бранком Ђурићем-Ђуром.

За сада је идеја о организовању оваквог фестивала у Требињу наишла на одобравање првог човјека града, а о даљим организационим фазама и осталим детаљима јавност ће благовремено бити упозната.

Извор: Општина Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар