Откривени нови „лажни пензионери“ у Херцеговини

  • Фонд за пензијско-инвалидско осигурање /ПИО/ Републике Српске открио је још 24 преваре са медицинском документацијом за инвалидске пензије која је издата у болницама у Београду и Мостару.

lazne-invalidske-penzije-trebinje-hercegovina
Фонд је у посљедњих мјесец дана, у оквиру акције „Стоп преварама до пензије поштено“, затражио провјеру исправности медицинске документације за 38 корисника права на инвалидску пензију.

„Исправност медицинске документације није потврђена у 24 случаја, а потврђена је у 14 случајева“, наводе у Фонду.

Упит за потврду валидности упућен је Клиници за психијатријске болести „Др Лаза Лазаревић“ Београд за укупно 11 корисника права, од којих осам са подручја Филијале Требиње и три са подручја Филијале Бањалука, као и Кантоналној болници „Др Сафет Мујић“ из Мостара за 27 корисника права са подручја Филијале Требиње.

Клиника „Др Лаза Лазаревић“ потврдила је вјеродостојност података само у два предмета, а за девет корисника није потврђена исправност медицинске документације.

Исправност медицинске документације код Клинике „Др Лаза Лазаревић“ није потврђена за лица чији су иницијали П.Р. /50/ из Требиња, К.Н. /60/ из Берковића, П.М. /60/ из Невесиња, В.Б. /58/ из Невесиња, Ћ.Б. /60/, П.М. /56/, из Невесиња, те за С.Б. /52/ из Билеће, те из Бањалуке Т.Г. /50/ и Р.А. /50/.

Кантонална болница „Др Сафет Мујић“ из Мостара негирала је валидност медицинске документације за 15 корисника права, којих нема у евиденцији лијечених пацијената. Факсимили неких од наведених љекара не постоје, нити су ти љекари икада радили у тој установи.

Ријеч је о лицима чији су иницијали П.Ж. /51/ из Требиња, П.М./56/ из Невесиња, П.Д. /58/ из Љубиња, К.Н. /60/ из Берковића, Ч.М. /59/ из Љубиња, С.В. /60/ из Требиња, Ш.Д. /60/ из Љубиња, К.Д. /57/ из Билеће, К.С. /64/ из Невесиња, Ћ.Б. /60/ из Берковића, Ш.М. /62/ из Љубиња, М.М. /58/ из Љубиња, К.З. /60/ из Билеће, Ш.С. /60/ из Љубиња, и П.Р. /56/ из Требиња.

Опредјељење Фонда ПИО и Владе Републике Српске је наставак откривања свих који су право на инвалидску пензију остваривали на нелегалан начин, као и њихово процесуирање.

ИЗВОР: СРНА

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар