Мушкарац ухапшен због напада у Зворнику боравио у Сирији!

  • Авдулах Хасановић повезан са терористичким актом у Зворнику. На улицама Зворника мирно, али је приметно појачано присуство полиције. Здравствено стање рањених полицајаца је стабилно

zvornik_620x0

Особа која је ухапшена због сумње да је повезана са терористичким актом у Зворнику, када је један полицајац убијен, а двојица рањена, је Авдулах Хасановић, који је до прошле године боравио у Сирији, пишу медији у БиХ.

Наводи се да је нападач Нердин Ибрић, који је смртно страдао у синоћњој размени ватре са полицијом, интензивно се дружио са Хасановићем, јавила је Федерална ТВ.

Подсећа се да је Хасановић је раније хапшен у акцији безбедносних служби Дамаск због сумње да је био припадник ИСИЛ-а. Био је ухапшен у септембру 2014. године, када и Хусеин Билал Боснић, оптужен за врбовање и подстрекивање на тероризам, пише портал Клиx.ба.

Из СИПА је саопштено да је ухапшени А.Ф.Х. приведен у службене просторије Регионалне канцеларије у Тузли, где се над њим врши криминалистичка обрада након чега ће бити предата Тужилаштву БиХ на даље поступање, пренела је претходно агенција Фена.

Хапшење су обавили припадници заједничког истражног тима који чине припадници СИПА и МУП-а РС.

Тим је рано јутрос завршио увиђај на лицу места, а обавили су и претресе објеката на две локације на подручју општине Зворник с циљем проналажења и привременог одузимања предмета који се могу довести у везу с кривичним делом тероризам.

Извршеним увиђајним радњама и претресима пронађени су и привремено одузети одређени предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку и прикупљени трагови на лицу места који ће послужити у расветљавању овог кривичног дела, саопштено је из СИПА. Истовремено се у својству сведока саслушава већи број особа.

На улицама Зворника јутрос је мирно, али је приметно појачано присуство полицијских службеника, јавили су репортери портала Клиx.ба. Приметно је и веће обезбеђење полицијске зграде у којој се десио напад, док полицијску станицу чувају службеници са дугим цевима. Становници овог града не желе многода говоре о јучерашњем догађају. У Зворнику, међутим, није приметна посебна напетост, а појачано присуство полиције знатно умирује становнике.

Здравствено стање полицајаца који су јуче рањени у нападу јутрос је стабилно.

Портал Клиx.ба јавља и да се у Зворнику још налази министар унутрашњих послова РС Драган Лукач.

Извор: Новости.рс

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар