Удружење „Насљеђе“: Од требињског БОРС-а очекивали смо подршку

  • Саопштењем за јавност данас се огласило новоформирано Удружење дјеце погинулих бораца“Насљеђе“ . У саопштењу се наводи: Удружење дјеце погинулих бораца „Насљеђе“ овим путем се обраћа представницима свих нивоа власти, јавних институција, установа и предузећа, као и свим грађанима који желе и могу, да нам пруже подршку и помоћ у нашем раду, тј. рјешавању многобројних проблема ове категорије.

    naslijedje

Такође, обраћамо се свима онима који нам не желе помоћи да нас заобиђу, као што су то до сада радили.

Удружење дјеце погинулих бораца „Насљеђе“ је посебно изненађено јучерашњим саопштењем требињског БОРС-а и господина Даковића, јер једино што смо од њих очекивали је подршка и сарадња, обзиром да имамо заједнички циљ, или смо ми вјеровали да имамо.

Овим путем позивамо сву нашу браћу и сестре, без изузетка, из Требиња као и свих других општина и градова да нам се придруже, да се организују, јер само заједно и јединствени можемо урадити много по питању многобројних проблема које имамо.

Да ли је потребно оснивање нашег удружења? Одговорићемо овако:
На оснивачкој скупштини је присуствовало 63. дјеце погинулих бораца. У протеклих пар дана тај број се удвостручио. Позиве наше браће и сестара из осталих градова примамо свакодневно, дају нам подршку и траже помоћ и сарадњу да и они направе исто удружење као и ми. Добијамо подршку од грађана, људи чистог срца, а посебно нам је драго због подршке бораца ВРС, који су се заједно борили са нашем очевима, наводи се у саопштењу за јавност Удружења дјеце погинулих бораца „Насљеђе“ које је потписао је предсједник Саша Пешикан и цјелокупно чланствао.

Извор: Р.Т.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар