Обиљежена крсна слава БОРС-а у Требињу

  • Поводом Митровдана крсне славе Борачке организације РС, делегације градске Борачке организације и Града Требиња положиле су цвијеће у Спомен соби 1991 – 1996 и на споменик браниоцима Требиња у одбрамбено-отаџбинском рату.

tb
Служен је и помен борцима погинулим у протеклом рату у цркви Светог великомученика цара Лазара, у кругу некадашње касарне „Војвода Лука Вукаловић“.
Начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту градске управе Рајко Ћапин истакао је да се на данашњи дан са тугом присјећамо бораца палих у одбрани Српске.
“Положај бораца ВРС може и мора бити бољи, градска администрација се залаже за даље рјешавање њихових проблема. У наредном периоду предстоји нам и даље мукотрпан и часан посао да обезбиједимо што више радних мјеста за дјецу и чланове породица погинулих бораца и ратне војне инвалиде”.
Ћапин је подсјетио и да је при крају изградња стамбене зграде за 11 породица из ове категорије, а кључеви ће бити подијељени до краја новембра.
Перо Мишељић, предсједник Скупштине Борачке организације Требиња је рекао да је на евиденцији Завода за запошљавање у Требињу преко 900 демобилисаних бораца, а као други проблем Мишељић је навео стамбено збрињавање.
„На списку имамо 180 бораца, 75 дјеце погинулих бораца и 60 дјеце ратних војних инвалида и у наредном периоду Влада РС, Град Требиње и сви заједно морамо да више урадимо за ову категорију становништва“.
У просторијама градске Борачке организације Требиње обављено је ломљење славског колача коме су присуствовали чланови породица погинулих бораца, Борачке организације, те представници града Требиња и јавних установа.

Извор: Радио Требиње / Д.М.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар