Гушић: Тражити посебан статус БОРС-а

Представници Борачке организације Републике Српске /БОРС/ затражиће сутра од представника Владе израду нацрта измјена Закона о удружењима и фондацијама, којима ће се овој организацији обезбиједити посебан и издвојен статус у односу на организације из исте области, због кршења важећег закона, изјавио је предсједник Одбора ратних војних инвалида БОРС-а Војин Гушић.

Gusic
Гушић је након сједнице Одбора рекао да је Влада дала статус удружења од јавног интереса разним организацијама, а да тај статус може имати само једна организација из исте области.
„И у уредби којом се спроводи овај закон наведено је да организација мора имати заступљеност на цијелој територији Републике Српске, а такву заступљеност има само Борачка организација“, рекао је Гушић.
Он је додао да Борачка организација нема ништа против других организација, али да су се у ову проблематику „умијешали политика и лични интереси“.
Гушић је рекао да су о овом проблему већ разговарали са предсједником Владе Жељком Цвијановић и министром правде Антоном Касиповићем, који су позвани на сутрашњи састанак са Предсједништвом БОРС-а.
Одбор ратних војних инвалида БОРС-а затражио је данас од представника Министарства здравља и социјалне заштите поједностављење процедура за добијање ортопедских помагала за параплегичаре и ампутирце, као и заштиту здравствених права ратних војних инвалида чланова БОРС-а који се налазе на издржавању казни за ратне злочине.

Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар