Слободна Херцеговина » РС – Част Отабине: Зашто БОРС нема јасан став по питању референдума о Суду и Тужилаштву БиХ?

РС – Част Отабине: Зашто БОРС нема јасан став по питању референдума о Суду и Тужилаштву БиХ?

  • Удружење „РС – Част Отабине“ из Београда које окупља официре војске и полиције Републике Српске, те представнике цивилних структура власти који су стварали Републику Српску, овим путем се обраћа руководству БОРС-а и борачкој организацији у цјелини, због непринципијелних ставова и нечињења – односно неиспуњавања основне улоге БОРС-а, а то је заштита права бораца у Републици Српској.

Capture

Као учесници рата и припадници БОРС-а, а и једни од предлагача данашњег руководства осећамо се позваним да Вам се обратимо са следећим питањима:

Зашто БОРС нема јасан став по питању референдума о Суду и Тужилаштву БиХ?
Зашто БОРС није на челу борбе за решавање питања неоправданих хапшења, неправедних пресуда и система присиле и застрашивња својих чланова – Бораца РС?
Зашто се све реакције БОРС-а своде на све ређа, штура и сувопарна саопштења и уложене протесте?
Зашто руководство БОРС-а све више личи на потпарола политичке партије и својим радом уноси раздор међу своје чланство?

Због тога, од руководства БОРС-а захтјевамо хитно:

Да се да јасна и недвосмислена подршка одлуци о референдуму о раду Суда и Тужилаштва БиХ и да се на сваки начин помогне његовом спровођењу.
Да се ангажовањем БОРС-а онемогући одустајање од ове идеје која једино може да спречи даља понижења бораца, њихових породица, а кроз то и цјелокупног српског народа у РС и БиХ.
Да се од противника идеје референдума захтева да изађу са својом платформом решавања овог по нама тренутно најважнијег питања заштите слободе и части бораца који су створили Републику Српску и која је дужна да стане у њихову одбрану и заштити их.
Да се ради на подизању свести и на успостављању борачког и народног јединства а на одбацивању сваког наметања негативног осећања због било каквог доприноса стварању РС.
Подржавамо постхумна одликовања и имамо посебан пијетет за све Хероје Отаџбине, али зато данас тражимо слободан живот и права за њихову живу браћу и породице.

Република Српска је настала на јединству свеколиког српског корпуса. То немамо право да заборавимо, поготово не Борачка организација РС!

 УДРУЖЕЊЕ „РС – ЧАСТ ОТАЏБИНE“

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина