ЈУРИШ СОЦИЈАЛИСТА НА ФОТЕЉЕ: Скоко би поново директорску фотељу у ЕРС-у

  • Новоформирани социјалисти у Републици Српској кренули су у јуриш на фотеље, а на мети им је, између осталог, и Електропривреда Републике Српске, сазнаје ТребињеЛиве.инфо.

Иако се не могу похвалити кадровима, посебно ако се у узме обзир како су склоњени њихови садашњи кадрови док су били на функцји у ЕРС-у испред СП-а, то новопеченом СПС-у не смета.

Према нашим сазнањима, Максим Скоко, дојучерашњи први сарадник Петра Ђокића, треба да буде именован за директора Дирекције за снабдијевање у ЕРС-у.

Скоко је својевремено био извршни директор за техничка питања у ЕРС-у и поднио је оставку када и остатак управе овог предузећа, јер би у супротном био смијењен због, како је тада речено, катастрофалних резултата ЕРС-а.

Међутим, Скоко сада преко своје нове партије СПС-а тражи нову директорску фотељу и то ни мање ни више него поново у ЕРС-у.

Међутим, томе се супротставио његов дојучерашњи шеф Петар Ђокић, који за Скока и њему сличне из СПС-а не жели ни да чује, јер им издају, очигледно, није и неће опростити.

Као услов за Скоково именовање Ђокић је, сазнајемо, тражио да се за финансијског директора ХЕТ-а именује Слободан Чомић из Билеће, некадашњи СНСД-овац.

Иначе, и СП и СПС су у жижу јавности доспјели због све чешћих прозивки на рачун диплома њихових појединих чланова и функционера које не само што су сумњиве, него су чак и упитне – бар се тако тврдило на сједницама Народне скупштине РС и у бројним медијима.

TREBINJELIVE.INFO

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар