ДРАШКОВИЋ УЛАЖЕ У НП „СУТЈЕСКА“: Желим поново да сједнем у Титову фотељу!

  • Предсједник скупштине Удружења грађана и привреде Херцеговине Родољуб Драшковић озваничио је почетак радова на реконструкцији бивше Титове виле у Националном парку „Сутјеска“ на Тјентишту.

 

 

Драшковић, који је и предсједник Kонцерна „Свислајон“ финансираће реконструкцију девастиране виле, која је саграђена 1979. године, а након завршетка посла она ће се поново наћи у туристичкој понуди овог дијела Херцеговине.

Како је истакао, овим пројектом жели да врати стари сјај Националном парку “Сутјеска“.

„Одлучио сам да инвестирам у Национални парк Сутјеска јер сам свјестан да то неће бити пропала инвестиција. Мене лично емоције вежу за Сутјеску. Послије завршене гимназије овдје сам имао матурантско вече, сједио сам у Титовој фотељи , жеља ми је да, када ово изградимо, поново сједнем у Титову фотељу”, навео је Драшковић.

Он је истакао да је обновљена Титова вила бити национално добро и намјењена у туристичке сврхе.

“Направићемо синергију између Националног парка и ‘Града сунца’, гдје ћемо повезати медитерански и континентални туризам, укључуући све ове садржаје о којима брине господин Павловић изградњом новог хотела Сутјеска, чиме ћемо Херцеговину повезати као туристичку атракцију јединствену у Европи”, навео је Драшковић.

Директор Националног парка „Сутјеска“ Дејан Павловић рекао је да је Влада Републике Српске на посљедњој сједници усвојила приједлог да Драшковић у цјелости финансира руинирану Титову вилу на Тјентишту.

„На нама је да направимо уговор и оно што је најбитније вила ће остати у власништву Републике Српске и то је један чин који нико не би урадио него господин Драшковић”, навео је Павловић.

Он је истакао да ће се реконструкција радити по пројекту из 1977. године, када је и почела изградња овог објекта у којој је тадашњи предсједник СФРЈ боравио неколико пута.

“Kао што видите то је била рушевина. Почели смо са чишћењем и кренућемо у пројекат обнове. Вила ће бити већа од 300 квадрата”, навео је Павловић.

Титова вила на Сутјесци девастирана је за вријеме посљедњег рата.

М.И. / РАДИО ТРЕБИЊЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар