У ПРЕБИЛОВЦИМА ПРОМОВИСАНА ИЗДАЊА СПКД „ПРОСВЈЕТА“: Свештеник Марко Гојачић на челу иницијативног одбора за Чапљину

  • У петак, 24.08. 2018. у амфитеатру испред Храма Христовог Васкресења у Пребиловцима организована је промоција Просвјетиних издања: Нове Зоре, Календара, Зборника радова Научног скупа историчара у Гацку.

О Просвјетиним издањима говорили су чланови одбора СПКД ,,Просвјета“ Гацко: Радомир Вучковић, Драгутин Паповић и Јован Л. Делић.
Посебно је лијеп утисак оставио наступ младог гуслара из Гацка Милоша Лучића.

На иницијативу представника СПЦO Чапљина и мјештана Пребиловаца испред храма у Пребиловцима основан је иницијативни одбор од седам чланова СПКД ,,Просвјета“ Пребиловци – Чапљина.

Овом значајном догађају присуствовали су и чланови општинског одбора СПКД ,,Просвјета“ ОО Гацко , Јован Л.Делић и Драгутин Паповић као и предсједник ОО из Гацка Радомир Вучковић који је и члан ГО СПКД ,,Просвјета“ из Источног Сарајева.

Иницијативни одбор, уз помоћ ГО има задатак да у наредном периоду припреми оснивачку скупштину и основне акте о оснивању Одбора.

За предсједника Иницијативног одбора именован је свештеник Марко Гојачић.

– Очекујемо да је ово добар пут да се унаприједи културна, просвјетна, образовна и спортска сарадња српског народа општине Чапљина са свим српским друштвима и удружењима – рекао је Гојачић.

Задовољство нису крили ни у  СПКД ,,Просвјета“ Гацко
– Надамо се да ће се покренути књижевна манифестација у Пребиловцима која би окупљала већи број културних удружења са српских простора.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар