Трећа годишња изложба слика УЛУИХ-а

  • У Галерији Културног центра вечерас је отворена трећа годишња изложба радова чланова Удружења ликовних умјетника источне Херцеговине „Милорад Ћоровић“.

izlozba-corovic-5
Према ријечима предсједника овог удружења Нине Лојовић – Милинић изложени су радови умјетника, искључиво чланова удружења, истичући да су разне технике заступљене, а свака слика је прича за себе.
„Прије је изложба била на Тргу слободе, на отвореном, и имала је своју посебну чар, али ни овај вечерашњи амбијент није нашкодио љепоти умјетничког излагања. Представила су се 22 аутора са близу 50 радова, међу којима су и дјела недавно преминулог познатог требињског сликара Љуба Милојевића.

izlozba-corovic-4

Радови су настали у различитим ликовним техникама, од уља на платну, акварела до комбинованих техника и колажа. Посебна је драж када се види једна разноликост на једном мјесту“, изјавила је Лојовић – Милинић, додајући да је циљ ове изложбе промоција самог удружења.
izlozba-corovic

Удружење ликовних умјетника источне Херцеговине „Милорад Ћоровић“ основано је 2013. у Требињу уз подршку великог броја умјетника из цијеле Херцеговине, а на иницијативу магистра сликарства Нине Лојовић – Милинић, академског графичара Сњежане Домазет и академског сликара Татјане Топаловић.

Извор: Радио Требиње / Д.М.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар