НЕВЕСИЊЕ: Отворена изложба слика „Арт симпозијума Јахорина“

  • У Градској галерији у Невесињу синоћ је приређена изложба слика међународне ликовне колоније „АРТ симпозију Јахорина“, са којом је обогаћен културни програм овогодишње Невесињске олимпијаде.

lazo-savic-izlozba
Отварајући изложбу руководилац Градске галерије Нада Илић поручила је да је ова међународна изложба једна од најјачих колонија у РС и зато јој се поклоници ликовне умјетности у Невесињу увијек обрадују.
Оснивач и умјетнички руководилац Лазо Савић истакао је да је овај 14. симпозијум окупио преко 20 држава, а међу њима први пут су се нашле Јужна Кореја и Мексико, док су стални гости Бугари уједно и најбројнији.
lazo-savic-izlozba2 lazo-savi-izlozba-1

„Жао ми је што због формата овдје вечерас нису изложене двије склуптуре, јер је једну радила афирмисана свјетска умјетница из Кореје, а другу високу око 2,5 метра умјетник из Бугарске“- додао је Савић
Посјетиоци су имали прилику да виде слике настале у техникама уље на платну, акрилик на платну и папиру, акварел, али и да уживају у чаробном гласу ученице музичке школе Ђурђице Бабић која је уз клавирску пратњу Маје Стојановић извела Арију из Фигарове женидбе.

Изложба ће бити отворена до 27. августа.

Радио Невесиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар