ВИДЕО: Отворена изложба слика Биљане Бјелице у Гацку

  • Четврта, самостална изложба ликовних радова Биљане Бјелице, те уникатних детаља за косу, отворена је синоћ у у просторијама “Културно-спортског центра” у Гацку.

Изложба-21-580x3331-580x333

Изложбу је отворио директор Народне библиотеке Билећа, Шћепан Алексић. Према његовим ријечима, ауторка се сликарством бави скоро 25 година и има свој препознатљив сликарски стил, а бави се и књижевним стваралаштвом.

Бјелица је изразила задовољство што излаже у Гацку, граду из кога носи само лијепе импресије, те очекује позитивне критике. „Једну слику сам посветила Гацку, коме желим привредни просперитет, али такође, од срца вам желим да сачувате своја села, традицију, обичаје, културу, ријеку Мушницу, поља и ливаде“, истакла је ауторка.

Осим ликовних радова и уникатних детаља за косу, као доказ своје свестраности, Биљана Бјелица се гатачкој публици представила и пјесмом из збирке која ускоро треба да буде и објављена. Ову изложбу, Бјелица је посветила брату Николи, уз стихове Алексе Шантића.

Организатор изложбе је СПКД “Просвјета” Гацко, а посјетиоци ће имати прилику радове погледати и наредних 15 дана.

Извор: Општина Гацко
Видео: Херцег ТВ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
  1. Биљана Reply

    Неизмерно захвална , Порталу “ Слободна Херцеговина „! Посебну захвалност дугујем , господину Трифку Ћоровићу „, с поштовањем Виљана !

  2. Биљана Reply

    Неизмерно хвала ,СПКД „ПРОСБЈЕТА ГАЦКО „,Особљу Дома Културе и господину Радомиру Вучковићу !С поштовањем , Биљана !

Оставите коментар