Требиње обиљежило Дан ослобођења града у Првом свјетском рату (ВИДЕО)

  • У Требињу је данас обиљежен 13. новембар -Дан ослобођења града у Првом свјетском рату, а тим поводом је одржана и свечана сједница Скупштине града.

На сједници су додијељена признања заслужним појединцима „Почасни грађанин Требиња“ и „Повеља града Требиња“.

Највеће признање, „Почасни грађанин Требиња“ додијељено је, постхумно Момиру Булатовићу, некадашњем предсједнику Црне Горе и Владе Савезне Републике Југославије.

Булатовић је заслужио ово признање јер је као велики патриота учинио све што је могао у најтежим тренуцима када се стварала Република Српска.

Он је као дипломата и државник бранио српски народ у Херцеговини и цијелој бившој Југославији, речено је у Требињу.

„Повеље града Требиња“ ове године су припале Гимназији „Јован Дучић“, поводом 100 година од оснивања и доктору Синиши Дучићу, директору Универзитетске дјечије клинике „Тиршова“ у Београду и консултанту Болнице Требиње.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић у свом обраћању честитао је свим Требињцима Дан ослобођења.

Свечаној сједници присуствовали су начелници источнохерцеговачких општина, градоначелник Херцег Новог, народни посланици из Херцеговине као и некадашњи начелници и градоначелници.

РТРС

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар