Свечана сједница Скупштине града: Требиње град нове енергије

  • Требиње је град у коме се осјећа једна нова енергија, хтјење и способност да се прихвате сви изазови и ухвати корак са развијеним срединама, поручио је на данашњој свечаној сједници поводом славе града и Саборног храма, Светог Преображења Господњег, градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

„Наша идеја је да Требиње отвори сва врата и подржи свакога ко доноси нове идеје и капитал и створи одговорну, креативну и динамичну заједницу која брзо реагује на проблеме и идентификује своје могућности и нове развојне прилике“ истакао је Ћурић на свечаној сједници Скупштине града.

Он је навео да су улагања у Требињу достигла више десетина милиона KМ, али да то носи и нове обавезе градској управи.

„Обликује се нови економски амбијент, а град почиње да добија лик у коме се јасније оцртава наша жеља да створимо хармонично, иновативно и ефикасно окружење за све људе који желе да инвестирају у овај регион“, истакао је Ћурић.

Он је подсјетио да је Градска управа започела или реализовала бројне пројекте подршке породици, али и више од 60 инфраструктурних пројеката.

Ћурић је истакао да је Требиње све значајније туристичко мјесто у коме ће се туристичко пословање темељити на два важна аспекта.

„Први је повећање комуналних стандарда, гђе се не смије штеђети, док се град мора обликовати тако да у сваком детаљу представља туристичку атракцију. Други аспект је култура, због чега су из године у годину и све већа издвајања за ову област“, навео је градоначелник Требиња.

Он је обећао да ће сви зацртани пројекти бити и реализовани, али да није срећан што људи одлазе да раде изван Требиња.

„Задовољан сам што они нису отишли трајно, него се враћају кући, што, нажалост, није случај у другим мјестима“, истакао је Ћурић.

На свечаној сједници Скупштине града обратиои се и новоизабрани херцеговачки кнез Родољуб Драшковић.

Драшковић је рекао да је кнез без круне владања, али са круном жртвовања, давања, заштите и очувања свих добара материјалних и духовних.

„Од Херцеговине ћемо градити економску и бесцаринску унију по моделу најразвијенијих земаља свијета. То значи да ћемо имати боље тржишне услове и услове привређивања, а то је предуслов за долазак инвеститора. Тражићемо смањење пореза и других давања, како би подигли животни стандард запослених и обезбједити слободан проток грађана, роба и капитала“, рекао је Драшковић.

Он је изразио наду да ће се у наредних пет година излијечити сиромаштво и обуставити одлив памети и продуктивног рада, јер ће у противном овај дио Српске остати пуст.

Драшковић је најавио да ће ускоро изградити гимназију, као храм знања и науке, који ће бити његова задужбина.

Амбасадорка Бугарске у БиХ Августина Цветкова Kарабашева уручила је градоначелнику Требиња Мирку Ћурићу захвалницу за успјешну сарадњу и провођење пројекта реконструкције спортске дворане у ОШ „Свети Васиље Острошки“, а граду Требињу, за успјешну сарадњу и допринос у развоју општине Звечани, плакету је уручио и Иван Тодосијевић, предсједник ове општине.

РАДИО ТРЕБИЊЕ

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар